Iga õun loeb!

G78A6049Õunapäev toimus Tallinna Tondi põhikoolis septembrikuu viimasel teisipäeval.

Juba hommikul, teise tunni alguses kogunes kogu koolipere korvpalliplatsile, kooli õue.  Direktor Sirli Väinsar  tervitas kõiki osalejaid sõnadega-iga õun loeb ning üks õun päevas hoiab eemale arsti!

Peale õunalaulu kuulamist jagunesid õpilased sujuvalt  üheksasse  töötuppa: 1-5 klassini kuulasid õpilased õunamuinasjuttu ja abikooli õpilased osalesid muinasjutu lavastamisel muusikaliks, mida meisterlikult juhtis muusikaõpetaja Mare Parkala. Toimetulekuõpilased mängisid laulumänge, mida juhendas muusikaõpetaja Urve Pihlak.

Põnevalt jutustasid ja mängisid  3a klassi õpilased teistele õpiastele muinasjuttu „Karupoeg Rikikiki üks õun“ oma klassijuhataja Merle Henbergi õpetusel.

Õunte kuivatamise töötoas tuli õpilastel teha palju eeltööd, et viilutatud õunad jõuaksid viide kuivatusmasinatesse.

Õunamoosi keedeti kokku 35 liitrit ning moosikeetmist  jätkus ka veel kogu õppenädalaks, sest õunu jätkus küllaga! Väga asjalik ja kiirete liigutustega oli moosikeetja Raido 9a klassist!

Värskelt keedetud, sooja õunamoosi said õpilased maitsta pannkoogitöötoas, kus küpsetati ligi nelisada pannkooki.  Küpsetamistöötuba toimus õues – isegi naabertänavatel oli tunda hommikuselt isuäratavat pannkoogilõhna!

Õunapotsu töötuba toimus samuti õues, kus õpilased said osaleda täpsusviskes, mängida õunadoominod ning ringmänge.

Käteosavust ning kannatlikkust  nõudis  õpilastelt  keraamikatöötuba, kus õpetajate Silvia ja Marju juhendamisel valmis ligi 140 keraamilist õunakest.

Pöidlaosavust tuli üles näidata nutiõuna mängus. Koolimajja oli ära peidetud 9 nutikat õuna, millest igaüks suunasõpilasi eri raskusega ülesannete lahendamisele.

Kõigis  töötubades pakuti õunu söömiseks ning iga osalenud klass märkis oma meeskonna nimeks vabalt valitud õunasordi nime. Kõige populaarsemad õunasordinimed olid „Valge klaar“, „Kuldrenet“, „Sügisjoonik“, „Tartu roos“, „Martsipan“ ning „Paide taliõun“

Üheksas töötuba oli korraldatud loenguna “Kuivatamine üks säilitusviisidest“, kus esines väliskülaline ja nii õpetajad kui ka õpilased said uusi teadmisi puuviljade, köögiviljade uutest kuivatamisviisidest nõnda, et säiliksid vitamiinid!

 

Loo kirjutas huvijuht Maire Paluveer

Lisa kommentaar

Blog at WordPress.com.

Up ↑